Πως να έρθετε

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ

Η Θάσος είναι εύκολα προσβάσιμη μέσω μιας σύντομης διαδρομής με το πλοίο. Δεν υπάρχει αεροδρόμιο στο νησί. Τα πλοία αναχωρούν από την ηπειρωτική χώρα μέσω δύο λιμένων, Κεραμωτής και Καβάλας και φτάνουν στο νησί στα λιμάνια του Λιμένα ή του Πρίνου αντίστοιχα.

ΜΕ ΦΕΡΥ

Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι μέσω του λιμανιού της Κεραμωτής στο λιμάνι του Λιμένα. Είναι μια διαδρομή 35 λεπτών περίπου με πολύ συχνά δρομολόγια, κάθε μισή ώρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πολλοί επισκέπτες προτιμούν αυτό τον τρόπο για να επισκεφτούν τη Θάσο.

Εναλλακτικά μπορείτε να έρθετε και από το λιμάνι της Καβάλας που συνδέεται με το λιμάνι του Πρίνου. Η διαδρομή εδώ διαρκεί 1 ώρα και 15 λεπτά και πραγματοποιούνται 5 δρομολόγια καθημερινώς.

Η απόσταση από τον Λιμένα προς τη Χρυσή Αμμουδιά είναι περίπου 12χλμ. Και από τον Πρίνο, 28χλμ.

ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Η Θάσος δεν έχει το δικό της αεροδρόμιο, αλλά ωφελείται από το κοντινό αεροδρόμιο Καβάλας (Μέγας Αλέξανδρος), το ταξίδι από το αεροδρόμιο προς το λιμάνι της Κεραμωτής είναι σύντομο.

Πολλοί τουρίστες επιλέγουν να πετάξουν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (Διεθνές Αεροδρόμιο Μακεδονίας), είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ελλάδα και επωφελούνται από πολλές αεροπορικές εταιρείες με χαμηλές τιμές. Από εκεί μπορείτε να πάρετε λεωφορείο για το σταθμό λεωφορείων, είναι 2 ώρες με το λεωφορείο KTEL στην Καβάλα ή μπορείτε να πάρετε το αυτοκίνητο και να οδηγήσετε στα λιμάνια Καβάλας ή Κεραμωτή.

ΟΔΙΚΩΣ

Η Εγνατία οδός (E90) εκτείνεται σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, από την Ηγουμενίτσα προς την Τουρκία και περνάει από την Καβάλα και την Κεραμωτή.

thassos-geo-map